Geluidswerend

Goede geluidswering

Kunststof kozijnen bieden over het algemeen een goede geluidswering. Dit komt doordat kunststof als materiaal van nature al geluidsisolerende eigenschappen heeft. Bovendien kunnen kunststof kozijnen door middel van speciale technieken en materialen nog verder geoptimaliseerd worden voor geluidswering. Een belangrijke factor die de geluidswering van kunststof kozijnen bepaalt, is de dikte en de structuur van het materiaal. Hoe dikker het kunststof is en hoe complexer de structuur, hoe beter het geluid geïsoleerd wordt. Daarom worden kunststof kozijnen gemaakt met meerdere lagen of kamers, waarbij tussenliggende luchtkamers zorgen voor extra geluidswering.

Daarnaast worden kunststof kozijnen voorzien van rubberen afdichtingen en speciale beglazing, zoals geluidswerend glas. Deze beglazing bestaat uit meerdere lagen glas met een tussenliggende folie die trillingen en geluidsgolven absorbeert. Tot slot spelen ook de montage en afwerking van kunststof kozijnen een belangrijke rol bij de geluidswering. Zo is het belangrijk dat de kozijnen goed en strak gemonteerd worden, zodat er geen kieren en naden ontstaan waar geluid doorheen kan dringen. Ook kan het plaatsen van tochtstrips en het gebruik van geluiddempend materiaal tussen de kozijnen en de muur bijdragen aan een betere geluidswering.

Al met al bieden kunststof kozijnen dus een goede geluidswering, mits ze op de juiste manier zijn ontworpen, geproduceerd, gemonteerd en afgewerkt. Bij de keuze voor kunststof kozijnen is het dan ook verstandig om te letten op de geluidswerende eigenschappen van het materiaal en te kiezen voor een leverancier die hierin gespecialiseerd is.

lighthouse hotel spa softline 82

Maak een afspraak en wij nemen contact met u op!

Vul het formulier in om een vrijblijvende afspraak te maken of neem direct contact op door ons te bellen.

Bezoek onze showroom

U ontvangt een offerte op maat

Gratis en volledig vrijblijvend

U kunt binnen 48 uur een reactie verwachten

Aanvraag voor Afspraak

Aanvraag formulier voor een afspraak

Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoonnummer
Omschrijving project
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.